Ambassade en Consulaten van België in de Verenigde Staten
Home Newsroom

Newsroom

Lokaal

 

Facebook Twitter  Flickr  Vimeo  Instagram

 

News Items

22 apr

Op maandag 22 april opent Hare Majesteit de Koningin der Belgen, in haar hoedanigheid van pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, de vijfde Wereld Cacao Conferentie (WCC) in conferentiecentrum The Square in Brussel, in aanwezigheid van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en de Europese commissarissen voor Handel en Internationale Partnerschappen.

19 apr

België herbevestigde in 2024 zijn flexibele en meerjarige steun aan de algemene middelen van UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen.

18 apr

In antwoord op bekomen bijstandsaanvragen heeft België, via B-FAST, besloten noodhulp aan te bieden aan het Ministerie van Volksgezondheid van de Arabische Republiek Egypte.

15 apr

Op verzoek van de minister van Buitenlandse Zaken werd de ambassadeur van de Islamitische Republiek Iran in België, Z.E. Seyed Mohammad Ali Robatjazi, ontboden op de FOD Buitenlandse Zaken.

15 apr

Een gesprek met Carole van Eyll, Belgische ambassadeur in Ivoorkust.

09 apr

De minister van Buitenlandse Zaken is vandaag aan een tweedaags werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC) begonnen.

05 apr

Twintig jaar na de oprichting van B-FAST en in het licht van de lessen die uit de uitgevoerde operaties werden getrokken, werd in overleg met de verschillende partners van B-FAST een nieuwe strategische visie opgesteld.

03 apr

Vandaag precies 75 jaar geleden ondertekenden België, Canada, Denemarken, Frankrijk, IJsland, Italië, Noorwegen, Luxemburg, Nederland, Portugal, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Washington het Noord-Atlantisch Verdrag, het oprichtingsverdrag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).

12 Mar

Een gesprek met Tim Roosen, expert bij de dienst maatschappijopbouw en sociale ontwikkeling.

08 Mar

In 2024 herdenken we de 45ste verjaardag van het VN Verdrag inzake de eliminatie van discriminatie tegen vrouwen (CEDAW) en de 25ste verjaardag van het Facultatief Protocol bij dit Verdrag.