Ambassade en Consulaten van België in de Verenigde Staten

Pre-registratie biometrie

Uw biometrische gegevens registreren

Uw biometrische gegevens laten registreren vooraleer u een nieuw paspoort nodig hebt.

U gaat voor het werk of vakantie naar een stad waar zich een Belgische ambassade of een Belgisch beroepsconsulaat bevindt? U heeft niet onmiddellijk een paspoort nodig, maar u wenst van uw doortocht gebruik te maken om uw biometrische gegevens te laten registreren?

In dat geval kunt u gebruik maken van de 'pre-registratie'.

A. U bent ingeschreven in Washington D.C.

1. Stuur het aanvraagformulier terug op het volgende adres:

Ambassade van België in Washington DC
Dienst paspoorten (pre-registratie)
3300 Garfield Street, N.W.
Washington DC 20008
Verenigde Staten van Amerika

2. Na nazicht van uw dossier zullen wij u uitnodigen een afspraak te maken, in Washington, of bij de Belgische vertegenwoordiging die u gekozen heeft, om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te laten pre-registreren.

3. U beschikt daarna over 1 jaar om ons uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de pre-geregistreerde gegevens te gebruiken).

B. U bent ingeschreven in een andere post dan de Ambassade van België in Washington DC en u wenst bij ons uw gegevens te laten pre-registreren?

1. Stuur het aanvraagformulier naar de post waar u ingeschreven bent.

2. Na nazicht van uw dossier zal die u uitnodigen om met ons contact op te nemen voor een afspraak om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te pre-registreren.

3. U beschikt daarna over 1 jaar om uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen naar de post waar u ingeschreven bent. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de pre-geregistreerde gegevens te gebruiken).

C. U liet uw gegevens pre-registreren, maar u heeft het aanvraagformulier verloren dat men u toen heeft overhandigd?

In dit geval kunt u het noodformulier invullen en terugsturen naar de post waar u momenteel ingeschreven bent.